YouTube är ett bra sätt att dela dina videor med världen, men du vill inte alltid ha feedback. YouTubes kommentarsektion har ett dåligt rykte eftersom det ofta är fyllt med låg ansträngning eller olämpliga meddelanden. Du behöver inte stå ut med det på dina videor.

Om du vill inaktivera kommentarer på dina YouTube-videor kommer vi att visa dig hur – i efterhand, på alla framtida videor och till och med på YouTube liveströmmar.

Varför du bör inaktivera YouTube-kommentarer

Innan du går vidare och inaktiverar kommentarer på dina YouTube-videor, fundera på om detta är rätt drag för din kanal.

YouTube-kommentarer är ett bra sätt att få kontakt med din publik och få feedback på det du publicerar. Även om du kan följa andra metoder för att be om feedback som sociala medier, är ingenting så enkelt och enkelt som att lämna en kommentar direkt under videon. Ibland är den kopplingen viktig om du ska utveckla din kanal.

Återigen, YouTube-kommentarer är en grogrund för troll och bots, och detta kan återspegla dåligt på din kanal. Även om du kan moderera YouTube-kommentarer eller fästa intressanta meddelanden högst upp i YouTube Studio, blir detta snabbt tidskrävande och du kan bestämma dig för att det inte är värt din tid. Att inaktivera kommentarer är ett snabbt och effektivt sätt att stänga av det helt.

Så här inaktiverar du kommentarer på dina befintliga YouTube-videor

Om du redan har publicerat en YouTube-video med kommentarer kan du inaktivera så många av dessa kommentarer samtidigt som du vill.

Om ett videoklipp får kommentarer kommer det inte att raderas permanent om du tar bort kommentarsfunktionen. Det betyder att du kan aktivera kommentarer i framtiden och gamla kommentarer kommer att dyka upp igen.

Denna process kan ta lite tid beroende på hur många videor du redigerar. Vänta tills du får veta att du kan navigera bort från sidan.

Hur man inaktiverar kommentarer på din nya YouTube-video

För alla videor du publicerar i framtiden kan du ändra standardinställningen för kommentarer så att kommentarer inaktiveras. Du kan aktivera kommentarer på dessa videor senare när du vill, men att ändra standardinställningarna innebär att du inte behöver justera inställningen för varje video manuellt.

Så här inaktiverar du kommentarer på din YouTube Live Stream

En livestream på YouTube är ett bra sätt att interagera med din publik. För att hjälpa till med denna tvåvägskommunikation erbjuder YouTube en livechattfunktion som visas bredvid din stream. Användare kan kommentera med dig och andra i realtid, vilket hjälper till att skapa en känsla av gemenskap.

Det är dock förståeligt att du kanske vill stänga av den. Det kan vara distraherande. Det är också svårt att moderera, särskilt om det är flera personer som chattar samtidigt.

När du ställer in din liveström, välj Webbkamera från navigeringen till vänster. Ge din stream en titel, om du inte redan har gjort det. Byt sedan till fliken Anpassning.

Stäng av Live Chat under rubriken Live Chat. Detta tar bort livechattmodalen och innebär att ingen kan skicka meddelanden under din stream.

Alternativt kanske du vill behålla livechatt aktiverad men kontrollera vem som kan prata. För detta titta under rubriken Deltagareläge. Här kan du växla mellan alla (vem som helst som är inloggade på ett YouTube-konto) och prenumeranter (alla som har följt din kanal under en viss tid).

Du kan komma tillbaka till den här skärmen och aktivera/inaktivera livechatt under din livestream, så oroa dig inte om du ändrar dig.

Andra faktorer som inaktiverar dina YouTube-kommentarer

Det finns många anledningar till att inaktivera kommentarer på dina YouTube-videor, även utan den du specifikt har valt.

Den vanligaste orsaken är att din kanal eller dina videor är taggade som “gjorda för barn”. För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) inaktiverar YouTube kommentarer på alla videor som riktar sig till barn (antingen för att de är den primära publiken eller för att videons tema tilltalar dem).

För att styra den här inställningen, gå till YouTube Studio och välj Inställningar > Kanaler > Avancerade inställningar. Den tillämpar inställningen på kanalnivå. Även om du stänger av det kan du fortfarande aktivera det per video.

På liknande sätt kan YouTube inaktivera kommentarer på din video om den innehåller barn men inte bryter mot plattformens policyer. Om detta gäller ditt videoklipp kan du inte återaktivera kommentarer för det.

Om du surfar på YouTube i begränsat läge kommer du inte ens se kommentarer på dina YouTube-videor. Inaktivera den via din profilbild > Begränsat läge > Av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *